ПРОКУРАТУРА  НА  РЕПУБЛИКА  БЪЛГАРИЯ София, бул. ”Витоша” № 2 НАБИРА 1 /една/ щатна бройка за длъжността „Пазач, невъоръжена охрана – пропускар“ в сектор „Техническо обслужване” при Администрацията на главния прокурор.

ПРОКУРАТУРА  НА  РЕПУБЛИКА  БЪЛГАРИЯ

София, бул. ”Витоша” № 2

         НАБИРА 1 /една/ щатна бройка за длъжността „Пазач, невъоръжена охрана – пропускар“ в сектор „Техническо обслужване” при Администрацията на главния прокурор.

 

Изисквания за заемане на длъжността:

Кандидатът да е лице, което:

  1. е български гражданин, гражданин на друга държава – членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария;
  2. е навършило пълнолетие;
  3. не е поставено под запрещение;
  4. не е осъждано на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер;
  5. не е лишено по съответен ред от правото да заема определена длъжност;
  6. да отговаря на изискванията за несъвместимост по чл. 340а, ал. 2 от ЗСВ;
  7. образование: основно.
  8. не страда от психическо заболяване.
  9. притежава необходимите професионални и нравствени качества.

За заемането на конкурсната длъжност не се изисква трудов стаж и професионален опит.

Описание на длъжността:

  1. Извършва дейности по осъществяването на пропускателния режим, влизането и излизането от помещенията в Съдебната палата, ползвани за нуждите на ВП и АГП.
  2. Осигурява достъпа на граждани до помещенията, след осъществяване на телефонна връзка със съответните прокурори и служители, като изисква и проверява документи за самоличност, и контролира часа на влизане и излизане.
  3. Не допуска внасяне в помещенията на ПРБ на оръжие, общоопасни вещества и средства.
  4. По разпореждане на ръководството на ПРБ и АГП, както и на органите на съдебната охрана, проверява внасянето или изнасянето на пакети и други вещи.
  5. Уведомява органите на съдебната охрана на територията на съдебната палата и прекия си ръководител, при възникване на инциденти с граждани и съдейства за своевременното им отстраняване.
  6. Проверява служебните карти и пропуски на прокурорите и съдебните служителите.
  7. Носи отличителен знак.
  8. Следи за поддържането в изправност и правилното използване на монтираните в поверения му район технически устройства за охрана и при повреди уведомява прекия си ръководител.
  9. Не допуска влизането на лица, които с поведението си застрашават сигурността на магистратите, съдебните служители и гражданите.
  10. Води дневници за осигуряване на пропускателния режим и издава пропуски.
  11. Не допуска неидентифицирани външни лица до работните помещения.
  12. Изпълнява и други конкретно възложени задачи за осигуряване сигурността в поверения му район.
  13. Запазва в тайна данните и фактите, представляващи нормативно защитена информация и станали му известни при и/или по повод служебната му дейност.

         Необходими документи за участие, срок и място за подаването им:

Кандидатите подават лично или чрез пълномощник писмено заявление за участие в 15-дневен срок, считано от деня, следващ датата на публикуване на обявлението в интернет страницата на ПРБ – www.prb.bg, както и в специализирания сайт – jobs.bg.

Към заявлението се прилагат:

  1. декларация от кандидата, че е пълнолетен български гражданин, гражданин на друга държава – членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, не е поставен под запрещение и не е лишен от правото да заема определена длъжност;
  2. заверени преписи от документи за завършено основно образование;
  3. заверени преписи от документи, удостоверяващи продължителността на трудовия стаж и професионален опит /при наличие на такива/;
  4. медицинско свидетелство за работа;
  5. медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване;
  6. автобиография;
  7. други документи, свързани с изискванията за заемане на длъжността, по преценка на кандидата.

От кандидата не се изисква представянето на свидетелство за съдимост, същото ще бъде получено служебно по електронен път от Министерство на правосъдието. При неиздаване на електронно свидетелство за съдимост от Министерство на правосъдието, от кандидатите ще бъде изискано да представят такова, издадено по общоустановения ред.

Съгласно чл. 92, ал. 1 от ПАПРБ лицето избрано в конкурсната процедура, следва да попълни декларация за съответствие с изискванията по чл. 340а, ал. 2 от ЗСВ.

Място на подаване на документите:

Регистратура на главния прокурор, намираща се в Приемна на Прокуратурата на РБ с адрес: гр. София, пл. „Света Неделя“ № 1, партер.

Начин за провеждане на подбора:

  1. Всяко постъпило заявление се разглежда, като се преценява дали са представени всички необходими документи и дали те удостоверяват изпълнението на минималните изисквания за заемане на длъжността;
  2. Само кандидатите, които напълно отговарят на изискванията, посочени в обявата, ще бъдат поканени на събеседване;
  3. Допуснатите до събеседване кандидати се уведомяват за решението в резултат на подбора в интернет страницата на ПРБ – www.prb.bg