ПРОКУРАТУРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ОБЯВЯВА КОНКУРС за заемане на 1 (една) щатна бройка за длъжността „Съдебен деловодител“ в отдел 03 „Стопански“ в НСлС при условията на чл. 68, ал. 1, т. 3 от Кодекса на труда – за заместване на служител, който отсъства от работа.

ПРОКУРАТУРА  НА  РЕПУБЛИКА  БЪЛГАРИЯ

София, бул. ”Витоша” № 2

 

ОБЯВЯВА КОНКУРС за заемане на 1 (една) щатна бройка за длъжността Съдебен деловодителв отдел 03 „Стопански“ в Националната следствена служба, при условията на чл. 68, ал. 1, т. 3 от Кодекса на труда – за заместване на служител, който отсъства от работа.

Конкурсът да се оповести с обявление в централен ежедневник и поставяне на обявление на общодостъпно място – таблото на входа в Административната сграда на Националната следствена служба, с адрес: гр. София, бул. „Д-р Г. М. Димитров“ № 42, както и на интернет страницата на ПРБ – www.prb.bg.

I. На основание чл. 91 от ПАПРБ конкурсът да се проведе с кандидати, които отговарят на следните условия:

Общи изисквания:

Кандидатът да е лице, което:

  1. е български гражданин, гражданин на друга държава – членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария;
  2. е навършило пълнолетие;
  3. не е поставено под запрещение;
  4. не е осъждано на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер;
  5. не е лишено по съответен ред от правото да заема определена длъжност;
  6. да отговаря на изискванията за несъвместимост по чл. 340а, ал. 2 от ЗСВ;
  7. образование: средно.
  8. не страда от психическо заболяване.

За заемането на конкурсната длъжност не се изисква трудов стаж и професионален опит.

Специфични изисквания:

  1. компютърна грамотност: MS Office, Internet.

II.Описание на длъжността:

  1. Извършва деловодна дейност и осигурява документооборота в отдела, като:

         1.1.Приема и описва постъпилата в отдела кореспонденция по досъдебни производства, възложени за изпълнение молби за правна помощ и европейски заповеди за разследване и др. преписки (веществени доказателства и др.).

         1.2. Въвежда във входящ дневник на отдела и в Унифицираната информационна система на Прокуратурата на Република България данни относно движението на преписките, досъдебните производства, молбите за правна помощ, европейските заповеди за разследване, входящата и изходящата кореспонденция по тях.

         1.3.Ежедневно подготвя и предоставя срещу подпис доклада на следователите от отдела.

         1.4. Ежедневно подготвя и предава изходящата кореспонденция на отдела в служба „Регистратура и деловодство“ в НСлС – за изпращане.

1.5. Ежедневно предава на служителите от отдел 05 „Аналитично-методически“ в НСлС копия на технологични документи по смисъла на Инструкцията за организация и технология на работа с ЦИССС – за въвеждане в системата.

         1.6. Осигурява информация за получената и изпратената кореспонденция.

         1.7. По искане на завеждащия отдел и на следователите от отдела, изготвя справки за движението на разследваните от тях досъдебни производства и изпълняваните молби за правна помощ и европейски заповеди за разследване.

         1.8. Ежемесечно изготвя и предоставя на служителите от отдел 05 „Аналитично-методически“ в НСлС справка за възложените и приключени досъдебни производства и възложените и изпълнени молби за правна помощ и европейски заповеди за разследване за предходния месец.

         1.9. Предоставя справки на завеждащия отдел и следователите от отдела за изтичане на срока на разследването по дадено досъдебно производство, съгласно определения от директора на НСлС ред.

         1.10. Въвежда информация и съхранява следните дневници и регистри:

  • входящ дневник на специализирания отдел за разследване;
  • регистър за водене на отчет на документите в отдела (входящи, изходящи документи);
  • регистър за назначени експертизи;
  • регистър за разследваните досъдебни производства – електронен носител;
  • регистър за молби за международна правна помощ и европейски заповеди за разследване – електронен носител.

         1.11. Запознава срещу подпис завеждащия отдел и следователите от отдела с вътрешни нормативни документи и с материали, получени от външни институции, при необходимост.

  1. Извършва технически дейности и компютърна обработка на документи по досъдебни производства и молби за правна помощ, като:

         2.1. Прономерова, описва, прошнурова и запечатва материалите по досъдебни производства и молби за правна помощ; изготвя придружителни писма при изпращането им.

         2.2. Сканира и размножава материали по досъдебни производства, молби за правна помощ, вътрешнонормативни документи и други.

         2.3. Описва и подготвя за предаване веществени доказателства, при спазване на утвърдения от директора на НСлС ред.

         2.4. Извършва компютърна обработка на постановления, протоколи за действия по разследването и други документи, съставени от следователите на НСлС.

         2.5. Спазва изискванията за оформяне на създадените в НСлС документи, съгласно Инструкцията за деловодната дейност и документооборота на ПРБ; придържа се към принципите и правилата на правописа и пунктуацията в българския език.

         2.6. Унищожава използваните спомагателни материали, съгласно установения ред.

  1. Осигурява своевременно необходимите образци (бланки) на документи, канцеларски материали и консумативи.
  2. Проверява изправността на техническите средства, като при неизправност уведомява съответния завеждащ специализиран отдел.

III. Необходими документи за участие в конкурса.

Кандидатите подават лично или чрез пълномощник писмено заявление за участие в конкурса в 30-дневен срок, считано от деня, следващ датата на публикуване на обявлението.

Към заявлението се прилагат:

  1. декларация от кандидата, че е пълнолетен български гражданин, гражданин на друга държава – членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, не е поставен под запрещение и не е лишен от правото да заема определена длъжност;
  2. заверени преписи от документи за завършено средно образование;
  3. заверени преписи от документи, удостоверяващи трудов стаж и професионален опит (при наличието на такъв);
  4. медицинско свидетелство за работа;
  5. медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване;
  6. автобиография;
  7. други документи, свързани с изискванията за заемане на длъжността, по преценка на кандидата.

От кандидата не се изисква представянето на свидетелство за съдимост, същото ще бъде получено служебно по електронен път от Министерство на правосъдието. При неиздаване на електронно свидетелство за съдимост от Министерство на правосъдието, от кандидатите ще бъде изискано да представят такова, издадено по общоустановения ред.

Съгласно чл. 92, ал. 1 от ПАПРБ лицето, избрано в конкурсната процедура, следва да попълни декларация за съответствие с изискванията по чл. 340а, ал. 2 от ЗСВ.

Място на подаване на документите:

Служба „Регистратура и деловодство“ на Националната следствена служба, намираща се в Административната сграда на НСлС, кабинет № 106 с адрес:
гр. София, бул. „Д-р Г. М. Димитров“ № 42.

  1. IV. Процедура /Конкурсна комисия:
  2. Разглежда всяко постъпило заявление, като преценява дали са представени всички необходими документи и дали те удостоверяват изпълнението на минималните и специфичните изисквания за заемане на длъжността.
  3. Допуска до участие в конкурса единствено кандидатите, които напълно отговарят на изискванията, посочени в обявата.
  4. Оформя в протокол решението си относно допускането на кандидатите за участие в конкурса и изготвя списъци на допуснатите и недопуснатите кандидати.

- В списъка на допуснатите кандидати се посочват датата на провеждане на конкурса, която не може да бъде по-рано от 14 дни от изнасянето на списъка, началния час и мястото на провеждане на конкурса;

- В списъка на недопуснатите до конкурса кандидати се посочват основанията за недопускането им;

- Списъците се подписват от членовете на комисията и не по-късно от 7 дни след изтичане на срока за подаване на заявленията за участие в конкурса се поставят на общодостъпно място – таблото на входа в Административната сграда на Национална следствена служба, с адрес: гр. София, бул. „Д-р Г. М. Димитров“
№ 42, както и на интернет страницата на ПРБ - www.prb.bg.

  1. Писмено съобщава на недопуснатите кандидати съображенията за отказа.
  2. Провежда конкурса на допуснатите кандидати чрез събеседване и когато допуснатият кандидат е само един.

Допуснатите до участие в конкурса кандидати се оценяват по следните показатели:

  • познаване на нормативната уредба, регламентираща дейността;
  • познаване на Етичния кодекс на съдебните служители и Правилника за администрацията на Прокуратура на Република България;
  • професионална мотивация за работа в ПРБ.
  1. Въз основа на проведения конкурс класира кандидатите съобразно получения от тях резултат:

Резултатите се оформят след попълване на таблица за оценяване от всеки член на комисията по показателите, с точки по шестобалната система. Класират се само тези кандидати, които са получили оценка най-малко 4.50.

  1. В 3-дневен срок от приключване на конкурса, представя на главния прокурор протокол от проведения конкурс и документите на класираните кандидати, и съобщава на участниците резултата от проведения конкурс на интернет страницата на ПРБ – www.prb.bg и на общодостъпно място – таблото на входа в Административната сграда на Националната следствена служба, с адрес: гр. София, бул. „Д-р Г. М. Димитров“ № 42.

Комисията заседава в пълния си състав. За заседанията се води протокол, който се подписва от всички членове. Решения се вземат с обикновено мнозинство и се оформят в протокол.

13 Юни 2024 г.
Обновление

ПРОКУРАТУРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

СПИСЪК НА ДОПУСНАТИТЕ И НА НЕДОПУСНАТИТЕ КАНДИДАТИ 

ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА ЗА ДЛЪЖНОСТТА

„СЪДЕБЕН ДЕЛОВОДИТЕЛ”

 В ОТДЕЛ 03 „СТОПАНСКИ“ В НАЦИОНАЛНАТА СЛЕДСТВЕНА СЛУЖБА – 1 (ЕДНА) ЩАТНА БРОЙКИ, ПРИ УСЛОВИЯТА НА ЧЛ. 68, АЛ. 1, Т. 3 ОТ КТ – ЗА ЗАМЕСТВАНЕ НА СЛУЖИТЕЛ, КОЙТО ОТСЪСТВА ОТ РАБОТА,

ОБЯВЕН СЪС ЗАПОВЕД № РД-08-960/30.04.2024 г. НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР

 

Конкурсната комисия, назначена със заповед № РД-09-57/07.06.2024 г. на главния прокурор, с решение по Протокол № 1/13.06.2024 г. реши:

  1. Допуска до участие в конкурса за заемането на длъжността „Съдебен деловодител“ в отдел 03 „Стопански“ в Националната следствена служба – 1 (една) щатна бройка, при условията на чл. 68, ал. 1, т. 3 от Кодекса на труда – за заместване на служител, който отсъства от работа, следния кандидат:

 

  1. Нина Василева, вх. № 571/12.06.2024 г.

 

  1. Недопуснати кандидати няма.

Провеждането на събеседването с допуснатия кандидат ще се проведе на 01.07.2024 г. от 09:30 часа, в сградата на Националната следствена служба, бул. „Д-р Г. М. Димитров“ № 42, Административна сграда, ет. 6, Заседателна зала.

 

                                                                                                                                    КОНКУРСНА КОМИСИЯ: