Днес, 12 юни 2020 г., по бързо производство на Районна прокуратура – Свиленград е осъден Р.А., на 46 г., турски гражданин, за това, че на 9.06.2020 г., през ГКПП - Капитан Андреево – шосе, превел през границата на страната, от Република Турция в Република България, сирийски гражданин, без разрешение на надлежните органи, като за превеждането е използван товарен автомобил с турска регистрация - престъпление по чл. 280 ал. 2 т. 3 и т. 4 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Научи повече

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Свиленград е осъден М.Л., на 19 г.,  за блудство с ненавършило 14-годишна възраст момиче – на 13 г. - престъпления по чл. 149 ал.2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Научи повече

Окръжна прокуратура – Хасково наблюдава досъдебно производство за пренасяне през границата на страната, без надлежно разрешително, на високорисково наркотично вещество – с общо бруто тегло 100, 440  кг хероин, на обща стойност 9 039 600 лева, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък и деянието е извършено в съучастие - престъпление по чл. 242 ал.4 пр.1 във вр. ал. 2 пр. 1 вр. чл. 20 ал. 2 от Наказателния кодекс. Разследването се извършва от митнически инспектор от Агенция „Митници“ под прякото ръководство на прокурор от Окръжна прокуратура-Хасково.

Научи повече

Днес, 19 май 2020 г., по досъдебни производства на Районна прокуратура – Димитровград, са осъдени двама мъже, посетили градски парк, въпреки наложена забрана във връзка с противоепидемичните мерки и не носили предпазни маски.

Научи повече

Новини