По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден мъж на 4 г. и 6 м. лишаване от свобода за кражба и повреждане на автомобили в гр. Казанлък

15 Август 2024 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден М.П., на 35 г. Той е признат за виновен по две обвинения. Първото обвинение е за това, че на 4-5 март 2024 г. в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, от три леки автомобила е отнел чужди движими вещи – пари, дрехи, кабели, компресор, без съгласието на собствениците, с намерение противозаконно да ги присвои. Второто обвинение е за това, че на същата дата и място е повредил противозаконно 9 автомобила, собственост на различни лица и им е причинил щети.

Автомобилите били паркирани на улица в гр. Казанлък. В тъмната част на денонощието М.П. решил да открадне вещи от тях. Взел тухла и с нея започнал да чупи прозорците на колите и отнел от три от тях  различни вещи.

Районен съд-Казанлък е осъдил М.П. на 4 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие. М.П. е признал вината си и фактите, изложени в обвинителния акт. Присъдата подлежи на протестиране и обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.