Софийска районна прокуратура задържа за 72 часа мъж, направил опит за изнасилване

8 Юни 2021 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство срещу мъж на 29 години направил опит за изнасилване и за извършени блудствени действия.

На 07.06.2021 г., около 04,30 часа в гр. София, ж. к. „Студентски град“, обвиняемият С. М. е направил опит да се съвкупи с Т. И. от женски пол, като я принудил към това със сила, опитът му останал недовършен по независещи от дееца причини. Обвиняемият С. М. извършил действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление с Т. И., като деянието е извършено спрямо лице, навършило 14 - годишна възраст - чрез използване на сила.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаните по - горе деяния е С. М. Повдигнати обвинения за извършени престъпления по чл.152, ал.1, т.2, вр. чл. 18, ал.1 от НК и по чл.150, ал.1 от НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието, наблюдаващият прокурор е постановил задържането на обвиняемия С. М. за срок до 72 часа, като предстои на 09.06.2021 г. да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.