По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Кърджали мъж е осъден на 8 г. лишаване от свобода за грабеж и опит за изнасилване

21 Ноември 2023 г.

Днес, 21 ноември 2023 г., по обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Кърджали е осъден Т.К., на 50 г. Той е признат за виновен за това, че на 25.07.2023 г. в с. Пчеларово, обл. Кърджали, отнел чужди движими вещи от владението на пострадалата жена без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила. Осъден е и за това, че на същата дата и място направил опит да се съвкупи с лице от женски пол, като я принудил към това със сила и деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

Двете престъпления са извършени при условията на опасен рецидив.

Окръжен съд-Кърджали е определил едно общо наказание на Т.К., а именно лишаване от свобода за срок от 8 години, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим. Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, в което подсъдимият е признал всички факти и обстоятелства, изложени в обвинителния акт.

Съдът е потвърдил и взетата мярка за неотклонение по отношение на Т.К.  „задържане под стража“. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд-Пловдив.