Районна прокуратура-Карнобат предаде на съд бившия зам.-кмет на града Жельо Георгиев, управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 1.24 промила

31 Август 2016 г.

Районна прокуратура - Карнобат предаде на съд бившия зам.-кмет на града  Жельо Георгиев.

Районна прокуратура - Карнобат предаде на съд бившия зам.-кмет на града  Жельо Георгиев. Той е подсъдим, за това че на 30.07.2016 г., около 17.50 часа  в гр.Карнобат, обл.Бургаска,  по  улица „Ивайло“ по посока от ул.“Асен Златаров“ към бул. „Девети септември“,  е  управлявал моторно превозно средство - лек автомобил,  с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,24 на хиляда, установено по надлежния ред с протокол за химическа експертиза на НТЛ при ОД на МВР-Бургас -престъпление по чл. 343б ал.1  от НК.

      Във връзка с изпълнение на служебните си задължения, екип от полицейски служители осъществявали контрол на трафика, около 17.50  часа   на 30.07.2016 г., в гр.Карнобат,  спрели за проверка   лек автомобил марка „Опел“, който се движил по  улица  „Ивайло“ по посока от ул.“Асен Златаров“ към бул. “Девети септември“. Служителите на полицията установили, че автомобила се управлява от подс. Жельо Георгиев от гр.Карнобат .

    След установяване  самоличността на водача на автомобила и извършена проверка на документите на автомобила,  служителите на полицията   се усъмнили,  че водачът е употребил алкохол и решили да извършат проверка с техническо средство.

         При проверката за  наличие на алкохол, апаратът е отчел 1,65 на хиляда. Служителите на реда съставили акт на Георгиев, за това че управлява МПС след употреба на алкохол, след което  му издали талон за медицинско  изследване,  като го уведомили, че може да даде проба кръв за изследване. Подс. Жельо Георгиев  получил талона и тъй като пожелал да даде кръв бил откаран от служителите на полицията до МБАЛ гр.Карнобат, където му била взета проба кръв. Химическата експертиза показала наличие на 1.24 промила алкохол в кръвта на Георгиев.

Районен съд –Карнобат е насрочил делото за 21.09.2016г.