Прокуратура на Република България обявява конкурс за заемане 1 /една/ щатна бройка за длъжността „Съдебен деловодител” в служба „Деловодство в отдел“ на отдел 06 „Административен“ към Администрация на Върховна прокуратура.

ПРОКУРАТУРА  НА  РЕПУБЛИКА  БЪЛГАРИЯ

 

София, бул. ”Витоша” № 2

 

ОБЯВЯВА конкурс за заемане 1 /една/ щатна бройка за длъжността Съдебен деловодител” в служба „Деловодство в отдел“ на отдел 06 „Административен“ към Администрация на Върховна прокуратура.

Конкурсът да се оповести с обявление в централен ежедневник и поставяне на обявление на общодостъпно място пред Регистратура на главния прокурор, намираща се в Приемна на Прокуратурата на РБ с адрес: гр. София, пл. „Света Неделя“ № 1, партер, на интернет страницата на ПРБ – www.prb.bg.

I. На основание чл. 91 от ПАПРБ конкурсът да се проведе с кандидати, които отговарят на следните условия:

 

Общи изисквания:

Кандидатът да е лице, което:

  1. е български гражданин, гражданин на друга държава – членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария;
  2. е навършило пълнолетие;
  3. не е поставено под запрещение;
  4. не е осъждано на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер;
  5. не е лишено по съответен ред от правото да заема определена длъжност;
  6. да отговаря на изискванията за несъвместимост по чл. 340а, ал. 2 от ЗСВ;
  7. образование: средно;
  8. не страда от психическо заболяване.

За заемането на конкурсната длъжност не се изисква трудов стаж и професионален опит.

 

Специфични изисквания:

  1. компютърна грамотност: MS Office, Internet.

 

Описание на длъжността:

  1. Приема от завеждащ служба постъпилите в отдела преписки;
  2. Въвежда данни относно движението на преписките в дневника на отдела и в УИС на ПРБ;
  3. Представя разпределените преписки на прокурорите срещу подпис в докладна книга;
  4. Приема от прокурорите решените преписки срещу подпис в докладна книга;
  5. Подготвя ежедневно доклада от и за прокурорите;
  6. Предоставя справки по преписките;
  7. Осигурява информация за получената и изпратена кореспонденция;
  8. Подготвя за изпращане чрез регистратурата изходящата кореспонденция
  9. Извършва текущо архивиране на преписките по установения ред;
  10. Извършва машинописна обработка на документи;
  11. Подпомага административния секретар при воденето на следните книги:

11.1. азбучник

11.2. входящ дневник за отдела

11.3. изходящ дневник за отдела

11.4. докладна книга

11.5. разносна книга

  1. Подпомага административния секретар и завеждащ служба при обобщаване на статистическите сведения за дейността на отдела;
  2. Ежедневно се запознава с информацията, публикувана на ведомствената страница на ПРБ, както и информацията, публикувана на страницата на ВСС в интернет;

 

II. Необходими документи за участие в конкурса.

Кандидатите подават лично или чрез пълномощник писмено заявление за участие в конкурса в 30-дневен срок, считано от деня, следващ датата на публикуване на обявлението.

Към заявлението се прилагат:

  1. декларация от кандидата, че е пълнолетен български гражданин, гражданин на друга държава – членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, не е поставен под запрещение и не е лишен от правото да заема определена длъжност;
  2. заверено копие от документи за завършено средно образование;
  3. заверени копия от документи, удостоверяващи трудов стаж и професионален опит /при наличие на такъв/;
  4. медицинско свидетелство за работа;
  5. медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване;
  6. автобиография;
  7.  други документи, свързани с изискванията за заемане на длъжността, по преценка на кандидата.

От кандидата не се изисква представянето на свидетелство за съдимост, същото ще бъде получено служебно по електронен път от Министерство на правосъдието. При неиздаване на електронно свидетелство за съдимост от Министерство на правосъдието, от кандидатите ще бъде изискано да представят такова, издадено по общоустановения ред.

Съгласно чл. 92, ал. 1 от ПАПРБ лицето избрано в конкурсната процедура, следва да попълни декларация за съответствие с изискванията по чл. 340а, ал. 2 от ЗСВ.

Място на подаване на документите:

Регистратура на главния прокурор, намираща се в Приемна на Прокуратурата на РБ с адрес: гр. София, пл. „Света Неделя“ № 1, партер.

 

III. Процедура /Конкурсна комисия:

  1. Разглежда всяко постъпило заявление, като преценява дали са представени всички необходими документи и дали те удостоверяват изпълнението на минималните и специфичните изисквания за заемане на длъжността;
  2. Допуска до участие в конкурса единствено кандидатите, които напълно отговарят на изискванията, посочени в обявата;
  3. Оформя в протокол решението си относно допускането на кандидатите за участие в конкурса и изготвя списъци на допуснатите и недопуснатите кандидати.

- В списъка на допуснатите кандидати се посочват датата на провеждане на конкурса, която не може да бъде по-рано от 14 дни от изнасянето на списъка, началния час и мястото на провеждане на конкурса.

- В списъка на недопуснатите до конкурса кандидати се посочват основанията за недопускането им.

- Списъците се подписват от членовете на комисията и не по-късно от 7 дни след изтичане на срока за подаване на заявленията за участие в конкурса се поставят на общодостъпно място пред Регистратура на главния прокурор, намираща се в Приемна на Прокуратурата на РБ с адрес: гр. София, пл. „Света Неделя“ № 1, партер, както и на интернет страницата на ПРБ- www.prb.bg.

  1. Писмено съобщава на недопуснатите кандидати съображенията за отказа;
  2. Провежда конкурса на допуснатите кандидати чрез събеседване и когато допуснатият кандидат е само един;

Допуснатите до участие в конкурса кандидати се оценяват по следните показатели:

- познаване на нормативната уредба, регламентираща дейността;

- познаване на Етичния кодекс на съдебните служители и Правилника за администрацията на Прокуратура на Република България;

- професионална мотивация за работа в ПРБ.

  1. Въз основа на проведения конкурс класира кандидатите съобразно получения от тях резултат:

Резултатите  се оформят след попълване на таблица за оценяване от всеки член на комисията по показателите, с точки по шестобалната система.  Класират се само тези кандидати, които са получили оценка най-малко 4.50.

  1. В 3-дневен срок от приключване на конкурса, представя на главния прокурор протокол от проведения конкурс и документите на класираните кандидати, и съобщава на участниците резултата от проведения конкурс на интернет страницата на ПРБ – www.prb.bg и на общодостъпно място пред Регистратура на главния прокурор, намираща се в Приемна на Прокуратурата на РБ с адрес: гр. София, пл. „Света Неделя“ № 1.

Комисията заседава в пълния си състав. За заседанията се води протокол, който се подписва от всички членове. Решения се вземат с обикновено мнозинство и се оформят в протокол.

22 Март 2024 г.
Обновление

 СПИСЪК НА ДОПУСНАТИТЕ И НА НЕДОПУСНАТИТЕ КАНДИДАТИ

 ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА ЗА ДЛЪЖНОСТТА

„СЪДЕБЕН ДЕЛОВОДИТЕЛ“

В СЛУЖБА „ДЕЛОВОДСТВО В ОТДЕЛ”  НА ОТДЕЛ 06 „АДМИНИСТРАТИВЕН“ КЪМ АДМИНИСТРАЦИЯ НА ВЪРХОВНА ПРОКУРАТУРА – 1 ЩАТНА БРОЙКА, ОБЯВЕН СЪС ЗАПОВЕД № РД-08-58/02.02.2024 Г. НА И. Ф. ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР

 

Конкурсната комисия, назначена със заповед № РД-09-33/18.03.2024 г. на и. ф. главния прокурор, с решение по Протокол № 1/22.03.2024 г. реши:

 

I. Допуска до участие в конкурса за заемането на 1 /една/ щатна бройка за длъжността „Съдебен деловодител“ в служба „Деловодство в отдел“ на отдел 06 „Административен“ към Администрация на Върховна прокуратура, следните кандидати:

 

  1. Илияна Авреска, вх. № 447/22.02.2024 г.;
  2. Виктория Петрова, вх. № 465/23.02.2024 г.;
  3. Цецка Дилкова, вх. № 541/05.03.2024 г.;
  4. Димитър Кокинов, вх. № 634/13.03.2024 г.

 

II. Недопуснати кандидати няма.

 

 

Провеждането на събеседването с допуснатите кандидати ще се проведе на 08.04.2024 г. от 10:00 ч. в сградата на Администрацията на главния прокурор – гр.София, пл. „Св. Неделя“ № 1, ет. 5, Заседателна зала.

 

 

 

КОНКУРСНА КОМИСИЯ

 

 

10 Април 2024 г.
Обновление

О Б Я В Л Е Н И Е

ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОВЕДЕН КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА

 „СЪДЕБЕН ДЕЛОВОДИТЕЛ“

в служба „Деловодство в отдел” на отдел 06 „Административен“ при Администрация на Върховна  прокуратура – 1 /една/ щатна бройка,

обявен със заповед № РД-08-58/02.02.2024 г. на и. ф. главния прокурор

 

              На основание Протокол № 2 от заседание, проведено на 08.04.2024 г., на конкурсната комисия, назначена със заповед № РД-09-33/18.03.2024 г. на и.ф. главния прокурор, обявява резултатите от проведения конкурс за длъжността „Съдебен деловодител“  в  служба „Деловодство в отдел” на отдел 06 „Административен“ при Администрация на Върховна прокуратура – 1 /една/ щатна бройка, 

 

             След проведеното събеседване и извършеното оценяване на явилите се кандидати, съгласно обявените показатели

 

Конкурсната комисия РЕШИ:

 

I. Класира кандидатите получили оценка най-малко 4,50 за длъжността „Съдебен деловодител“ в служба „Деловодство в отдел” на отдел 06 „Административен“ при Администрация на Върховна прокуратура – 1 /една/ щатна бройка, както следва:

 

  1. Илияна Авреска –  I място
  2. Димитър Кокинов – II място
  3. Цецка Дилкова – III място

II. Не класира кандидата получил оценка по-ниска от 4,50 за длъжността „Съдебен деловодител“ в служба „Деловодство в отдел” на отдел 06 „Административен“ при Администрация на Върховна прокуратура – 1 /една/ щатна бройка,

Виктория Петрова

 

        

 КОНКУРСНА КОМИСИЯ