Във връзка с направено от народния представител Хр. Бисеров изявление

6 Юни 2011 г.

Във връзка с направено от народния представител Хр. Бисеров изявление, според което зам. градският прокурор в Софийска градска прокуратура – Р. Василев е подписал разрешението за СРС по делото за подкуп с подсъдими Н. Цонев, П. Сантиров и Т. Попов вместо ...

Във връзка с направено от народния представител Хр. Бисеров изявление, според което зам. градският прокурор в Софийска градска прокуратура – Р. Василев е подписал разрешението за СРС по делото за подкуп с подсъдими Н. Цонев, П. Сантиров и Т. Попов вместо министъра на вътрешните работи Цв. Цветанов, прокуратурата счита за необходимо да уведоми, че използването на СРС по делото е извършено изцяло съобразно и в изпълнение разпоредбите на НПК и ЗСРС. Господин Василев е положил подписа си в качеството си на прокурор. В този смисъл твърдението на Бисеров не отговаря на истината.

По делото няма документ, който прокурор Василев да е подписал от името на друг субект.

Законосъобразността на използваните СРС е преценена и одобрена от съответния съд.

Неуместно е чрез медиите да бъде извършвана предварителна оценка на доказателствата по неприключило наказателно производство, защото така се налагат определени внушения, които формират неверни представи в обществото.