Шофьор на автобус, причинил по непредпазливост телесна повреда на възрастна жена, е предаден на съд по обвинение на Софийска районна прокуратура

24 Август 2022 г.

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 53-годишен мъж, който по непредпазливост причинил телесна повреда на възрастна жена.

На 20.08.2021 г. около 12,00 часа, при управление на автобус по ул. „Илиянско шосе" в гр. София, обвиняемият Н.С. нарушил правилата за движение по пътищата - чл. 68, ал. 2 от ЗДвП, като не осигурил безопасно слизане на пътничката Ц.С. Докато жената слизала от автобуса, Н.С. потеглил, като при затваряне на вратите затиснал ръката й и я повлякъл с автобуса. По непредпазливост Н.С. й причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на лявата подбедрица. След инцидента обвиняемият не останал при жената до пристигане на полиция и спешна помощ, а продължил да управлява автобуса по определения му маршрут.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 3 б. „а“ пр. 2 вр. ал. 1, б. "б" , пр. 2 вр. с чл. 342, ал. 1 ,пр. 3 от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи.

Предстои делото срещу Н.С. да продължи в Софийски районен съд.