Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж, шофирал след употреба на алкохол, попречил на орган на властта и извършил хулигански действия

23 Август 2022 г.

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски районен съд срещу 55-годишен мъж шофирал след употреба на алкохол, попречил на орган на властта и извършил хулигански действия.

На 09.03.2021 г. около 18,05 часа пред блок в ж.к. „Борово“  в гр. София, обвиняемият Б.Ц., докато шофирал лек автомобил марка „БМВ“, ударил паркирана пред блока кола. Собственикът й извикал полиция. Когато пристигнали униформените, обвиняемият започнал да ги обижда, напуснал мястото на произшествието, опитал да удари един от полицаите с глава и им попречил да изпълнят служебните си задължения. Полицейските служители му направили тест с „Дрегер 7510“, който отчел че Б.Ц. е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,13 на хиляда. Обвиняемият отказал да даде проба за изследване в болница.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл.270, ал.1 от НК,  по чл.325, ал.1 от НК и по чл. 343б, ал.1 от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи.

Предстои делото срещу Б.Ц. да продължи в Софийски районен съд.