Софийска районна прокуратура обвини и задържа младеж, шофирал след употреба на алкохол и наркотици и причинил катастрофа с пострадали

25 Юли 2022 г.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 19-годишен младеж, шофирал след употреба на алкохол и наркотици и причинил катастрофа с пострадали.

На 22.07.2022 г. около 23,50 часа в гр. София, обвиняемият А.П. шофирал лек автомобил марка „Хюндай“ по пътното платно на кръговото кръстовище „4-ти километър“. При излизане от кръговото кръстовище, нарушил правилата за движение по пътищата като несъобразил скоростта на движение, изгубил контрол над автомобила и реализирал пътнотранспортно произшествие и катастрофирал в бордюр, метален стълб и метална ограда, по непредпазливост причинил средна телесна повреда на четири лица. Пристигналите на място полицаи направили  на обвиняемия тест с „Дрегер 7510“ , който  отчел 1,03 алкохол в издишания въздух. Направили му  и „Дръг тест“ , който отчел, че А.П.е шофирал след употреба на кокаин и амфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал.3, пр.1, пр.2 и пр.3, а. „А“, пр. 2, вр. чл. 343, ал. 1, б. „Б“, вр. чл. 342, ал.1, пр.3 от НК.

Предвид възможността да извърши друго престъпление обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.П.