Окръжна прокуратура - Русе предаде на съд мъж за опит за убийство

30 Юни 2022 г.

Окръжна прокуратура–Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 65-годишен мъж за опит за убийство – престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

П.Ж. е обвинен за това, че на 22.09.2020 г. в гр. Русе направил опит умишлено да умъртви К.Б., като деянието останало недовършено по независещи от волята на дееца причини.   

Дъщерята на обвиняемия живеела на семейни начала с пострадалия, но поради влошени отношения двамата се разделили и тя се върнала в бащиния си дом. Вечерта на 22.09.2020 г. пострадалият К.Б., след като употребил значително количество алкохол, решил да изясни отношенията си с дъщерята на П.Ж. Докато двамата разговаряли пред блока, при тях отишъл обвиняемият. Между двамата мъже възникнал конфликт, който прераснал в сбиване. К.Б. нанесъл няколко удара на П.Ж.  Виждайки, че К.Б. е озлобен и няма намерение да прекрати действията си, обвиняемият решил да го спре, като го убие. С джобно ножче, което носел, П.Ж. нанесъл няколко удара в тялото на пострадалия. За случаят бил подаден сигнал на 112. Пострадалият бил транспортиран от медицински екип в УМБАЛ „Канев“ в гр. Русе, където му била извършена по спешност оперативна интервенция, в резултат на която било предотвратено настъпването на смъртта му.         

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.