20 Май 2022 г.

По искане на Районна прокуратура – Габрово задържаха жена, повторно шофирала след употреба на наркотици

Сподели

По искане на Районна прокуратура–Габрово, Районен съд–Севлиево взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на 26-годишна жена за престъпление по чл.343б, ал.4,  вр. ал.3, във вр. чл. 28, ал.1 от НК.

С.М. е привлечена в качеството на обвиняема за това, че на 17.05.2022 г., около 23,30 ч., в гр. Севлиево, управлявала лек автомобил, след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред, като деянието е извършено повторно – след като е била осъдена с влязло в сила на 14.04.2022 г. споразумение на Районен съд-Разград за друго такова престъпление.

Деянието, за което С.М. е привлечена в качеството на обвиняема, е извършено при условията на повторност и в изпитателния срок на предходни 5 присъди. Жената е била обявена за издирване по водени срещу нея наказателни производства в цялата страна. Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност обвиняемата да се укрие или да извърши други престъпления, поради което Районен съд-Севлиево е уважил искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Определението на РС-Севлиево подлежи на обжалване пред ОС-Габрово.