Военно-окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за убийство в с. Енина

21 Април 2022 г.

Военно-окръжна прокуратура-Пловдив е приела по компетентност досъдебно производство от Окръжна прокуратура-Стара Загора за умишлено убийство, извършено в с. Енина.

В хода на разследването са извършени множество действия по разследването, като оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване от жилище, от лек автомобил, личен обиск на лице, разпити на свидетели, включително и на очевидец на деянието. Иззети са множество веществени доказателства и са взети образци за сравнително изследване, на които са назначени експертизи.

От събраните до момента доказателства е направен обоснован извод, че деянието е извършено от военнослужещ – Г.И.

Същият е привлечен в качеството на обвиняем  за това, че на 20.04.2022 г. в  стопанска  постройка в землището на с. Енина умишлено умъртвил А.Л. с незаконно притежавано самоделно огнестрелно оръжие.

Г.И. е обвинен за извършени престъпления по чл.116, ал.1, т.6, предл.1 вр. чл. 115 от НК и по чл. 339, ал. 1, предл. 1 от НК.

Обвиняемият е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа. Материалите по делото ще бъдат внесени във Военен съд-Пловдив с искане за постоянно задържане под стража.