Окръжна прокуратура-Велико Търново привлече като обвиняем и задържа до 72 часа мъж за грабеж на възрастна жена

24 Януари 2022 г.

Окръжна прокуратура-Велико Търново привлече като обвиняем и задържа до 72 часа рецидивист, ограбил възрастна жена във входа на жилищна сграда  – престъпление по чл. 199, ал.1, т.4, вр. чл. 198, ал.1, вр. чл. 29, ал.1, Б.”а” от НК.

А.И., на 27 години, е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 22.01.2022 г. в гр. Горна Оряховица, във вход на жилищна сграда, в условията на опасен рецидив, отнел от владението на жена от същия град чужди движими вещи - портмоне на стойност 64,80 лева и сумата от 70 лева, всичко на обща стойност 134,80 лева, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – изразяваща се в блъскане на пострадалата. 

От материалите по делото може да се направи обосновано предположение, че именно А.И. е извършител на престъплението, което се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години. Налице е реална опасност той да се укрие, да попречи на разследването или да извърши престъпление.

А.И. е осъждан и е привлечен като обвиняем за престъпление, извършено при условията на опасен рецидив.

С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Велико Търново, той е задържан за срок до 72 часа, като предстои внасяне на искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" в Окръжен съд-Велико Търново.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура-Велико Търново.