След споразумение с Районна прокуратура – Ловеч осъдиха мъж за подаване на лъжливи сигнали на телефон 112

28 Ноември 2018 г.

След одобрено от съда споразумение с Районна прокуратура – Ловеч осъдиха  мъж за подаване на лъжливи сигнали на телефон 112.

Б. Р. се призна за виновен за това, че на 13.04.2018 г. в гр. Угърчин, за времето от 04.25 часа до 05.01 часа включително, при условията на продължавано престъпление, чрез шест броя телефонни обаждания от мобилен телефон към телефон № 112 – регионален център Монтана – предал неверни повиквания за тревога: съобщава за кражба на таблет, че ходил до полицията и там нямало никой; ще бъде ли пратена патрулка за кражбата и докога трябва да чака; псува операторката на тел.№112, отправя  закана към дежурния в ОДЧ при РУ-Ловеч /ела да се разправяме двамата/; и последно - че на адрес ул.“Теменуга“№ 6 /където живеят други лица/ е заклал жена си с нож и ѝ махнал главата от врата, представяйки се освен със собственото си име и с други  имена и посочвайки различни адреси, освен собствения си адрес, с което заблуждава органите на РУ-Угърчин - престъпление по чл. 326  вр. чл.26 от НК.

За извършеното престъпление на обвиняемия е оналожено наказание пробация с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес  за срок от осем месеца, задължителни периодични срещи с пробационен служител – за срок от осем месеца и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 150 часа за една календарна година.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.