По искане на Районна прокуратура –Троян, задържаха рецидивист за хулиганство

24 Юли 2018 г.

По искане на Районна прокуратура –Троян, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на мъж за хулиганство, извършено в условията на опасен рецидив.

Прокуратурата е привлякла Н. М. в качеството на обвиняем за това, че на 16.07.2018 г. около 17.30ч. в гр. Троян, Ловешка област, ул.“ Хан Аспарух“ до хранителен магазин, при условията на опасен рецидив  е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред  и изразяващи явно неуважение към обществото, при които в съучастие с М. Н. нанесъл побой на мъж от гр. Троян. Престъпление по чл. 325 вр. чл.20, вр. чл. 29 от НК.

Съдът прие доводите на прокуратура, че от събраните до момента доказателства по делото може да се направи обоснован предположение за авторството на деянието. Н. М. е осъждан многократно за различни по вид престъпления от общ характер. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив  и е налице реална опасност  лицето да извърши други престъпления и да се укрие, поради което му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване пред ОС Ловеч.