По искане на Районна прокуратура – Велико Търново задържаха двама рецидивисти за извършени поредни кражби

23 Юли 2018 г.

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът взе мерки за неотклонение „ задържане под стража“ по отношение на двама мъже за извършени поредни кражби при условията на опасен рецидив.

С. Б. е с наложена мярка за неотклонение задържане под стража, за това, че на 16.07.2018 г. в гр. Велико Търново, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот – счупване на катинар, поставен на входна врата на гаражна клетка и чрез използване на техническо средство отнел от владението на собствениците без тяхното съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи – 5 мистрии за мазилка и  за шпакловка, маламашка за шпакловка, гребени за изолация,  отвеси, арматурни клещи, триъгълна мистрия, арматурна ножица, моторен трион /резачка/, половин литър бензин, бояджийска бака, чук, тесла,  арматурно желязо, крива лопата,  кирка, чук, пирони, поцинкована ръчна количка, катинар – всички вещи на обща стойност  374,22 лева като кражбата представлява опасен рецидив. Престъпление по чл. 196, вр. чл.195, вр. чл. 194, вр. чл. 29, от НК.

 

 Е. А. също е задържан с постоянна мярка за неотклонение задържане под, за това, че на 07.05.2018 г. в гр. Велико Търново, ул.“Мармарлийска“, отнел от владението на собственика, без неговото съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи – мобилен телефон марка „Самсунг Галакси Ноут 4“ с на стойност 300 лева, карта памет за 15 лева и банкнота от 5 лева - вещите на обща стойност 320 лева като кражбата представлява  опасен рецидив. Престъпление по чл. 196, вр. чл. 194, вр. чл. 29 от НК.

Съдът прие доводите на прокуратурата,, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията и е налице опасност обвиняемите да се укрият или да извършат  престъпление.

Разследванията продължават под ръководството на ВТРП.