Районна прокуратура – Тетевен предаде на съд двама мъже, причинили телесни повреди при сбиване

10 Юли 2018 г.

Районна прокуратура – Тетевен предаде на съд двама мъже заради причиняване на телесни повреди при сбиване.

Прокуратурата е предала на съд У. И. като обвиняем за това, че  на 09.02.2017 г. около 17,00 часа в село Златна Панега, Ловешка област, умишлено причинил  на Ц. И., средна телесна повреда изразяваща се в счупване на втори и трети зъб. Престъпление по чл. 129 от НК                                                                                                                                                                

 Поради повреда в автомобила, пострадалият закупи генератор втора употреба от автоморга на обвиняемия. След като взел генератора, отишъл при автотехник, който го пробвал и установил, че не работи. Тогава пострадалият се върнал в автоморгата, за да  върне или замени генератор. Обвиняемият се ядосал от това и нанесъл на пострадалият побой. От нанесените удари  пострадалият  паднал на земята, като обвиняемия продължил да го рита с крака и удря с ръце по лицето и цялото тяло.

 

По обвинение на Районна прокуратура – Тетевен на съд е предаден и М. К. Обвинението срещу него е затова, че на 10.06.2017 г., с.Глогово, Ловешка област, умишлено причинил средна телесна повреда на К. К., изразяваща се в  порезна рана в областта на лява лопатка. Престъпление по чл.129 от НК.

На 09.06.2017г. в салон в с.Глогово имало тържество, по време на което се стигнало до конфликт между две фамилии. След приключването на тържеството пострадалият се ядосал и предложил на брат си „да отидат да видят защо са били племенника му“.  В района на детската градина, автомобилите на двете групи се срещнали, водачите спрели и пътуващите в колите слезли, като носени дървени предмети, брадви, ножове и се сбили. По време на физическата разпра обвиняемият нанесъл силен удар с брадва в областта на лявата лопатка на пострадалият. При съприкосновението между членовете на двете фамилии и с участието и на техните познати, пострадали почти всички, но не са  получили телесни увреждания.

 Предстои разглеждане на делата от съда.