Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за причинена телесна повреда; извършителят е син на пострадалата, като двамата живеели в общо домакинство

29 Май 2018 г.

С внесен от СРП на 29.05.2018 г. обвинителен акт Явор К. е обвинен в извършено престъпление по чл. 130, ал. 1 НК, за това, че:

На  05.09. 2017 г., около 09.30 ч., в гр. София, ж.к. „Младост-1”, в апартамента, който обитавал заедно с майка си,  чрез нанасяне на удари с юмруци  в лицето на Ц. Б., ѝ причинил лека телесна повреда, изразяваща се в счупване на носни кост, две разкъсно контузни рани в областта на носа,  кръвонасядане  в дясната челна област на главата, кръвонасядане на двата клепача на очите. Ц. Б. била с онкологично заболяване, като с оглед напредналата й възраст Явор К. й купувал лекарства и полагал грижи за нея. Отношенията между двамата били влошени, като обв. К. често злоупотребявал с алкохол и упражнявал психически тормоз, придружен от физическо насилие спрямо майка си. Тези обстоятелства били известни на живущите в блока, които виждали последствията от побоя върху пострадалата Б.

Предстои делото срещу  К. да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.