Софийска районна прокуратура задържа лице за извършена взломна кражба от жилище

17 Май 2018 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 09.05.2018 г., в гр. София, ул. „Кричим”, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот – счупване заключващия мехнизъм на входната врата на жилището, са били отнети чужди движими вещи – паричната сума от 2000 лв., два чифта мъжки обувки и два мъжки часовника -  марка „Линберг и Сънс” и марка „Тиссот“, от владението на собственика им И. И., без негово съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е Богдан Балкански. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 195, ал.1, т.3 и т.7, вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 20, ал.2, вр. ал.1, вр. чл. 28, ал.1 от НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 18.05.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.