По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък е осъден 48-годишен мъж за управление на лек автомобил след употреба на алкохол и хулиганство

4 Април 2018 г.

Районна прокуратура-Казанлък внесе обвинителен акт срещу К.Д., на 48 г., за това, че на 18.02.2018 г., около 23.55 ч., в гр. Казанлък е управлявал моторно превозно средство –лек автомобил „Форд“, модел „Фиеста“ с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, а именно 1,75 на хиляда- престъпление по чл.343б ал.1 от Наказателния кодекс.

На същата дата е извършил и действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като е отправял нецензурни думи и заплашвал полицейските служители, не е спрял на подаден светлинен и звуков сигнал от служебен патрулен полицейски автомобил, като на два пъти с управляваният от него лек автомобил марка „Форд“, модел „Фиеста“ е ударил служебен патрулен полицейски автомобил и е направил опит да удари друг служебен патрулен полицейски автомобил марка „Опел“, модел „Астра“ и блъскане на полицейските служители при опит да бъде задържан, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост - престъпление по чл.325, ал.3, вр. с чл.325 ал.2, вр. с чл.325 ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд - Казанлък е разгледал делото и е одобрил постигнатото между страните споразумение, с което К.Д. е осъден на 1 година „лишаване от свобода“ условно с три години изпитателен срок, „глоба“ в размер на 600 лв. и „лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за срок от 1 година.