Три месеца „Лишаване от свобода“ за управление на мотопед без регистрационни табели

26 Март 2018 г.

По споразумение между Районна прокуратура – Мездра и защитата на подсъдимия В. Томов от с. Дърманци му е наложено наказание от три месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване за извършено от него престъпление по чл. 345, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Подсъдимият Томов (на 38 години) притежавал мотопед марка „Honda“, който не бил регистриран по съответния нормативен ред. Същият имал множество нарушения по Закона за движението по пътищата.

По обед на 09.11.2017 г. той управлявал това МПС в гр. Мездра, като на отбивката за стадиона бил забелязан от патрулен автомобил на РУ на МВР гр. Мездра. Водачът на мотопеда бил без каска и служителите на реда разпознали Томов, за когото имали информация, че му отнето свидетелство за управление на МПС.

Когато и подсъдимият ги видял, той променил посоката на движението и тръгнал обратно, но след подадения му от полицаите светлинен и звуков сигнал спрял. При извършената проверка на място било констатирано, че МПС няма поставена регистрационна табела и същото не е регистрирано.

С определение на съда сключеното споразумение е одобрено, като наложеното наказание има характер на влязла в сила присъда.