Двама осъдени на лишаване от свобода за престъпления по транспорта след обвинение на Районна прокуратура – Габрово

12 Март 2018 г.

По обвинение на Районна прокуратура – Габрово двама мъж са осъдени на лишаване от свобода и глоба за извършени от тях престъпления по транспорта.

Наказание от една година лишаване то свобода при строг режим и глоба в размер на 500 лв. е наложено на 26-годишен мъж за шофиране след употреба на наркотици.  Деян И. се призна за виновен за това, че  на 29.01.2018 г., около 21,10 часа, в гр. Габрово, управлявал  лек автомобил „Ситроен“, след употреба на наркотични вещества - канабис, амфетамин и метамфетамин,  установено чрез техническо средство „Drеger Drug Test 5000”. Престъпление по чл. 343б, ал. 3 НК.

Наказание от една година и шест  месеца лишаване от свобода при общ режим и глоба в размер на 600 лв. ще изтърпи и 50-годишен неправоспособен  шофьор.  Дарин М. е осъден  за това,  че на 06.09.2017 г. около 13.50 часа   в гр. Габрово, на път между с.Боженци и с.Трапезковци, управлявал лек автомобил “Рено 19“ без съответно свидетелство за управление на  моторно превозно средство, като деянието е извършено в едногодишен срок от  наказването му по административен  ред  за такова деяние Престъпление по чл.343 в ал.2 от НК.

Постигнатите споразумения са  одобрени от съда и имат последици на влезли в сила присъди.