С постановление на Окръжна прокуратура – Русе за 72 часа е задържана жена за извършено убийство

2 Март 2018 г.

Във връзка с разпространеното от ОД на МВР – Русе на 01.03.2018 г. прессъобщение за получен сигнал за убийство на мъж в апартамент на ул. „Родопи“ в гр. Русе, Окръжна прокуратура – Русе уведомява че:

В резултат на извършените до момента следствени действия от ОД на МВР – Русе е установено, че смъртта на А. С. А. е следствие от умишлено убийство. По делото като обвиняемо лице е привлечена П. М. С. – на 88 години от гр. Русе. Двамата са живели в едно домакинство. Обвинението е за умишлено причиняване на смърт по особено мъчителен начин – престъпление по чл. 116, ал. 1 от НК. Обвиняемата е направила самопризнания.

С постановление на Окръжна прокуратура – Русе от 02.03.2018 г. тя е задържана за срок до 72 часа – за довеждане пред съда. За извършеното престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Разследването по делото продължава.

До момента са извършени огледи, претърсвания, иззети са веществени доказателства и са разпитани свидетели. Предстои назначаване на експертизи, изискване на справки и разпити на свидетели.