Окръжна прокуратура – Ловеч предаде на съд 19-годишен за убийство на свой съгражданин

1 Март 2018 г.

Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 19-годишен за убийство на свой съгражданин.

Обвинението срещу Емил К. е за това, че на 23.09.2017 г., около 22:30 часа в гр. Угърчин, Ловешка област, умишлено умъртвил Пенко Б. от същия град, като убийството е на лице, което се е намирало в безпомощно състояние. Престъпление по чл. 116, вр. чл. 115 от НК.

На 23.09.2017 г., в гр. Угърчин имало панаир. Вечерта в една от къщите се събрали голяма компания да се почерпят. Там бил и обвиняемият. Тъй като били много хора, домакинята накарала сина си и обвиняемия  да отидат  до друга тяхна къща и да донесат още една маса. По пътя към „горната къща“, двамата видели да лежи на земята „по очи“ пострадалия, когото познавали като „Пешо“ (мъж от града, които често злоупотребявал с алкохол и често го  виждали да лежи по тротоарите и улиците, докато изтрезнее). Без да каже нищо, обвиняемият отишъл до него и започнал да го рита. След първият ритник пострадалия се обърнал към него, но последвали още два ритника. Докато го ритал, обвиняемият повтарял „Нека ти сега. Сега ми е паднало да те бия“.

След това двамата младежи продължили пътя си и обвиняемият му разказал, че преди време Пешо го бил ударил по гърба с тъпото на брадва.Това станало докато пасял крави извън Угърчин.

Двамата взели масата и тръгнали обратно по същия път. Отново минали покрай пострадалият, който бил на същото място и се опитвал да стане. Тогава обвиняемият оставил масата и отново отишъл при него и започнал да го рита в главата и тялото. През това време от съседна къщата излязла жена, която като видяла, че едно от момчета  подритва падналия човек се развикала, след което те взели масата и си тръгнали. Малко по-късно  пострадалият бил откаран в болницата за оказване на помощ, където няколко дни по-късно починал в резултат на  черепно-мозъчна травма.

 По искане на прокуратурата обвиняемият е с взета мярка „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.