По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Веселин Н., обвинен в държане и разпространение на наркотични вещества

28 Февруари 2018 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Веселин Н. (на 32 г., от гр. Сливен). Той са обвинен за това, че на 22.12.2017 г. в гр. Сливен, без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – метамфетамин и го разпространил, като продал същото на мъж – престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, предл. 4 и 5 от НК.

Според прокурора са налице достатъчно доказателства за това, че Веселин Н. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление. Той мотивира тезата си с факта, че Веселин Н. е извършил настоящото престъпно деяние в изпитателния срок на предходно свое осъждане, постановено за престъпление по същия член от Наказателния кодекс. Отделно от това, по делото са налице и доказателства, които установяват, че Веселин Н. е отправил закани за саморазправа по отношение на свидетели.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Веселин Н.

Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.