Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е установено и задържано лице, извършило въоръжен грабеж в търговски обект на 25.12.2017 г.

21 Февруари 2018 г.

На 25.12.2017 г., около 04.55 часа, обв. Георги Капитански се намирал в гр. София, ж.к. „Сухата река“ до бл. 6. Той влязъл в денонощен магазин, намиращ се на посочения адрес, стопанисван от дружество „Д.“ ЕООД и насочил нож към намиращите се в търговския обект служители – Н., К. и А.

На 25.12.2017 г., около 04.55 часа, обв. Георги Капитански се намирал в гр. София, ж.к. „Сухата река“ до бл. 6. Той влязъл в денонощен магазин, намиращ се на посочения адрес, стопанисван от дружество „Д.“ ЕООД и насочил нож към намиращите се в търговския обект служители – Н., К. и А. Същевременно, Капитански на висок глас им разпоредил „Парите бързо, иначе ще ви заколя!“, след което взел намиращата се в магазина дървена касетка, съдържаща  сумата от 270 лв.

По случая е образувано досъдебно производство, под ръководството и надзора на  Софийска районна прокуратура, в хода на което Капитански е установен, като му е повдигнато обвинение по чл. 198, ал. 1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, на 20.02.2018 г. наблюдаващият прокурор е постановил задържане на извършителя за срок до 72 часа, след изтичането на които той ще бъде приведен в сградата на СРС – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.