Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура на 20.02.2018 г. е установено и задържано лице, извършило предния ден грабеж в столицата

21 Февруари 2018 г.

На 19.02.2018 г., около, обв. Марио Иванов се намирал в гр. София, ж.к. „Красна поляна“, ул. „Проф. Вайганд“. В същия момент по посочената улица преминала св. Н. П., която носела на рамото си дамска чанта, съдържаща сумата от 180 лв. и лични вещи.

На 19.02.2018 г., около, обв. Марио Иванов се намирал в гр. София, ж.к. „Красна поляна“, ул. „Проф. Вайганд“. В същия момент по посочената улица преминала св. Н. П., която носела на рамото си дамска чанта, съдържаща сумата от 180 лв. и лични вещи. Иванов нанесъл удар в страничната част на лицето на пострадалата, след което я блъснал в стената на ъгъла на блока, като в същия момент издърпал чантата от рамото й. Непосредствено след това той се отдалечил в неизвестна посока, заедно с инкриминираните вещи.

По случая е образувано досъдебно производство, под ръководството и надзора на  Софийска районна прокуратура, в хода на което Иванов е установен, като му е повдигнато обвинение по чл. 198, ал. 1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, на 20.02.2018 г. наблюдаващият прокурор е постановил задържане на извършителя за срок до 72 часа, след изтичането на които той ще бъде приведен в сградата на СРС – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.