Специализираната прокуратура обвини шестима от столичния жк „Люлин“, задържани с 2 кг чист кокаин за черния пазар
2
3

Специализираната прокуратура повдигна обвинения шест лица от столичния жк „Люлин“ за държане с цел разпространение на наркотици, най-вече кокаин с високо качество. Те са задържани на 27 февруари 2018 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура.

Събраните доказателства сочат, че групата се е занимавала с държане и разпространение на наркотици (в т.ч. на едро) от януари 2017 г.

Участниците са задържани след продължително наблюдение и следене със СРС.

Двама от групата са задържани с 40 грама кокаин, докато го доставят с автомобил в град на около 60 км от София. При последвалите претърсвания и изземвания на два адреса в жк „Люлин“ са открити още около 1,9 килограма чист кокаин.

За престъпната дейност на групата са показания пред съдия са дали десетина свидетели, проведен е и следствен експеримент.

С прокурорски постановления на шестимата задържани бе наложено задържане до 72 часа, внесено бе и искане в Специализирания наказателен съд за „Задържане под стража“ за всеки от тях.

На 2 март 2018 г. съдът наложи най-тежката мярка за неотклонение на трима от участниците в групата, а на един – „Парична гаранция“. Двама от обвинените за участие в групата съдът остави без мерки за неотклонение. По отношение на тях Специализираната прокуратура внесе протест в Апелативния специализиран наказателен съд с искане за налагане на мерки за неотклонение.


виж още ...