Софийска районна прокуратура задържа лице, извършило грабеж на две лица
Софийска районна прокуратура задържа лице, извършило грабеж на две лица

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство срещу Мариян Иванов за това, че:

На  22.01.2018 г., около 21.30 часа, в гр. София, в условията на продължавано престъпление, е отнел чужди движими вещи, от владението на различни лица –И.З и А.З., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила, както следва:

1. На 22.01.2018 г., около 21.30 часа, в гр. София, ж.к. «Разсадник- Коньовица», бл. 22а, пред вх. Е, е отнел дамска чанта, съдържаща мобилен телефон „Нокиа“ и лични вещи, от владението на И.З., с намерението противозаконно да го присвои, като употребил за това сила– издърпал чантата от рамото й.

2. На 22.01.2018 г., около 21.30 часа, в гр. София, ж.к. «Разсадник- Коньовица», бл. 22а, пред вх. Е, е отнел мъжка чанта, съдържаща мобилен телефон „Сони“ и лични вещи, от владението на А.З., с намерението противозаконно да го присвои, като употребил за това сила– издърпал чантата от рамото му.

Описаното деяние представлява извършено престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 НК, за което и Иванов е привлечен към наказателна отговорност.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, на 28.02.2018 г. наблюдаващият прокурор е постановил задържане на извършителя за срок до 72 часа, след изтичането на които той ще бъде приведен в сградата на СРС – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

 


виж още ...