Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за изнасилване и блудство; пострадало е 14-годишно момиче
hy

Пострадалата М., на 14 години, живеела в гр. София, ж.к. „Младост“, заедно с нейната майка Р. и баба й Р. Родителите на М. били разделени от около осем години, като след раздялата им, майка й започнала връзка с обв. П. М. познавала П. от детските й години, тъй като той бил близък приятел на баща й.

На 25.07.2018 г., около 08.00 часа, след като бил прекарал вечерта заедно с Р. и други свидетели, обв. П. попитал М. дали иска да отиде с него до жилището му, което се намирало в близост до дома на М. П. обяснил на М., че трябва да вземе от там мобилен телефон, който по-късно искал да заложи в заложна къща. М. се съгласила и двамата се насочили към адреса на обвиняемия. В апартамента на П. обвиняемият попитал М. дали „иска да й достави удоволствие“, в резултат на което пострадалата се притеснила, казала му, че „иска да си ходи“ и се насочила към вратата на стаята. П. обаче я настигнал, хванал я с две ръце и я бутнал на леглото, след което легнал до нея и упражнил сила, като я хванал с ръце и по този начин не й позволявал да се изправи. Непосредствено след това, използвайки описаната сила, П. се съвкупил с М., след което започнал да извършва и други действия, целящи удовлетворяване на неговото полово желание. Малко по-късно П. заявил на М., че „може да си тръгва“, но не трябва да казва на никого за случилото се. Около 11.00 часа на същия ден М. се обадила на баща с – свидетеля С., на който разказала за действията на П. С. от своя страна незабавно  подал сигнал в 07 РУ-СДВР.

По случая е образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура. Разследването е приключено, като на 16.05.2019 г. е внесен обвинителен акт срещу П. за извършено от него престъпление по чл. 152, ал. 2, т. 1, вр. ал. 1, т. 2 НК (изнасилване на лице, ненавършило 18-годишна възраст), както и за такова по чл. 150, ал. 1 НК (блудство). Обв. П. (на 33 години) е неосъждан до момента.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд. 

 


виж още ...