Софийска районна прокуратура предаде на съд пореден пиян шофьор, управлявал с концентрация на алкохол в кръвта 2,81 на хиляда
1

На 22.05.2020 г. Софийска районна прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Милен М. за това, че управлявал моторно превозно средство - лек автомобил, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,81 на хиляда, установено по надлежния ред /съгласно  Наредба  № 1  от 19.07.2017г. за реда за установяване концентрацията на алкохол в кръвта и/или употребата на наркотични вещества или техни аналози/, с протокол за химическо изследване за определяне на концентрацията на алкохол в кръвта - престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

За времето от 20.30 ч. на 28.03.2020 г. до 08.30 ч. на 29.03.2020 г., полицейски служители в ОСПСОВОР-СДВР изпълнявали служебните си задължения. Около 00.50 ч. на 29.03.2020 г. те се намирали на бул. „Цар Борис III“ в гр. София, където спрели за проверка лек автомобил, управляван от обвиняемия Милен М. При проверката водачът лъхал на алкохол. Това наложило проверяващите да поискат съдействие от полицейски служители от отдел „Пътна полиция“-СДВР. На място дошъл полицейски служител при отдел „Пътна полиция“, който извършил проверка за употреба на алкохол на Милен М. с техническо средство – „Алкотест Дрегер 7510“. Техническото средство установило концентрация на алкохол в кръвта 2,55 на хиляда. За установеното нарушение служителят издал акт за установяване на административно нарушение, който бил връчен на Милен М. На същия бил връчен и талон за медицинско изследване. Полицейските служители откарали обвиняемия до болнично заведение, където той дал кръв за изследване. С протокола за химическо изследване е установено, че концентрацията на алкохол в кръвта на обвиняемия Милен М. е 2,81 на хиляда.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия Милен М. да продължи в Софийски районен съд. 


виж още ...