Шофьор, причинил смъртта на минаваща зад автомобила му жена, предаден на съд
gt

Окръжна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г.Г. за извършено от него престъпление при управление на моторно превозно средство, довело до смърт на жена – по чл. 343а, ал. 1, б. „б“, вр. чл. 343, ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

Около 09:30 ч. на 30.01.2015 г., в гр. Радомир, Г.Г. бил зад волана на лек автомобил „Фиат Дукато“. Пред жилищен блок, на асфалтиран път в междублоковото пространство, той нарушил Правилата за движение по пътищата. Преди да започне маневрата назад, обвиняемият Г.Г. не се убедил, че пътят зад колата му е свободен и че няма да създаде опасност или затруднения за останалите участници в движението. Той не наблюдавал непрекъснато пътя зад управляваното от него превозно средство. В резултат на действията си водачът причинил политравма на преминаващата зад автомобила му жена, довела до остра кръвозагуба и сърдечно съдова недостатъчност, от които последвала смъртта на пострадалата.

След извършването на деянието обвиняемият Г.Г. направил всичко зависещо от него за оказване на помощ на жената - позвънил на „Спешна помощ“ и в полицията, повдигнал с крик МПС, за да освободи пострадалата, дарил кръв и организирал кръводаряване от свои приятели, а също така предоставил парични средства на близките на жената за лечението й.

Предстои насрочване на делото от съда.


виж още ...