СГП внесе в съда обвинителен акт за укриване на данъчни задължения в размер от близо 1 милион лева
uj

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд /СГС/ обвинителен акт срещу Николай В.  за извършено от него престъпление  по чл.255, ал.3, вр. ал. 1, т.2,пр.1, т.6 и т.7 във вр.чл.26, ал.2, вр.ал.1 от НК  /укриване на данъци в особено големи размери/.

Николай В. е предаден на съд, затова че в от 13.07.2011 г., до 15.04.2013 г. в гр. София, при условията на продължавано престъпление с 24 отделни деяния, в качеството му на лице, осъществяващо фактическа търговска дейност и функции на управител на данъчно задълженото лице – търговско дружество, като потвърдил неистина в подадени справки-декларации пред приходната агенция и приспаднал неследващ се данъчен кредит,  е избегнал установяване и плащане на данъчни задължения по ЗДДС и ЗКПО в особено големи размери - 979 763 лева (деветстотин седемдесет и девет хиляди седемстотин шестдесет и три лева).

Николай В. не фигурирал юридически в структурата на дружеството, но реално извършвал и ръководител цялата му търговска дейност. Номиналният собственик нямал никакво отношение към дейността на търговския субект и получавал минимално възнаграждение от обвиняемия, за да фигурира името му като собственик и управител в Търговския регистър.

Спрямо Николай В. е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Ако бъде признат за виновен Николай В. може да получи наказание от една до осем години „лишаване от свобода“.


виж още ...