Районна прокуратура – Русе предаде на съд мъж за закана за убийство и повреждане на чужд автомобил
Районна прокуратура – Русе предаде на съд  мъж за закана за убийство и повреждане на чужд автомобил

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 55-годишен мъж за закана за убийство и повреждане на чужд автомобил.

Обвинението срещу Мустафа М. е за това, че  на 17.09.2017 г. в гр.Русе се заканил с убийство на П.  Г. и на А. Ж., с думите „Ще Ви заколя, ще Ви убия!”, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Престъпление по чл.144, от НК. Предаден е на съд и за това, че същият ден  противозаконно повредил чужда движима вещ - предна лява врата на лек автомобил „Деу“, на стойност 275,20лв., собственост на П. Г. Престъпление по чл.216 от НК.

Обвиняемият е осъждан многократно, включително за деяние по чл.115 от НК, което изтърпял през 2014 г. По характер бил сприхав, заядлив и конфликтен, а след употреба на алкохол не контролирал постъпките си и ставал непредвидим.

На 17.09.2017 г. вечерта бил употребил значително количество алкохол. По същото време пострадалите се прибирали с автомобил към местността „Сухия кладенец“, където живеели. След като завили покрай спирка „Изгрев“, в първата пресечка пострадалите видели, че на пътя бил обвиняемия. След като видял автомобила им се подразнил от фаровете, взел камък от земята и замахнал  с него, за да ги сплаши. Пострадалите  се изплашили и спрели. Тогава обвиняемият оставил камъка и извадил нож, като започнал да крещи „Ще ви заколя, ще ви убия“ и  подгонил мъжа. След като не успял да го настигне, той започнал да нанася удари с ножа, по  лявата врата на автомобила като успял да я пробие на две места  и да удря по прозореца, с цел да се добере до жената, която се заключила в колата. След известно време без да каже нищо обвиняемият си тръгнал като се отдалечил в тъмното.

По искане на прокуратурата обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража“.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 


виж още ...