Подсъдима управителка на фирма, предадена на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна, получи осъдителна присъда за неизгодна сделка
gt

37-годишната Дарина К. получи осъдителна присъда от състав на Варненския окръжен съд, който я призна за виновна по обвинението на Окръжната прокуратура във Варна за сключване на неизгодна сделка като длъжностно лице, като от това произлезли значителни вреди за дружеството. За извършеното престъпление по член 220, ал. 1 от НК съдът й наложи наказание лишаване от свобода за срок 1 година, чието изтърпяване било отложено с изпитателен срок от 3 години. В тежест на осъдената са и направените по делото разноски.

На 26 ноември 2014 г. като управителка на „Бора Бора“ ООД подсъдимата продала два поземлени имота с обща площ над 80 дка, собственост на дружеството, за сумата от 23 500 лева. Справедливата пазарна цена към момента на сделката на двете ниви, едната от които била оранжерия, се изчислява на 258 202 лева според заключението на назначената по делото съдебнооценителна експертиза. С продажбата на двата имота Дарина К. причинила значителни вреди за дружеството. Имотите са продадени на цени 10 пъти по-ниски от действащите тогава пазарни цени.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.  


виж още ...