По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът наложи наказание от 24 години спрямо Михаил С., подсъдим за убийство на мъж и опит за убийство на жена, който е останал недовършен поради независещи от дееца причини
hy

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът наложи ефективно наказание от 24 години спрямо Михаил С. Той е подсъдим за това, че на 02.06.2018 г. в к.к. „Слънчев бряг“, община Несебър, пред хотел, по начин опасен за живота на мнозина, чрез произвеждане на изстрели с огнестрелно оръжие, направил опит умишлено да умъртви повече от едно лице, като умишлено умъртвил Коста Н. и направил опит умишлено да умъртви Симона Т., прострелвайки я в областта на лявото слепоочие, с което й причинил постоянно общо разстройство на здравето, като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини – престъпление по чл.116, ал.1, т.4, предл.3, т.6, предл.1, вр. чл.115, вр. чл.18, ал.1 от НК.

Наказанието е постановено по реда на съкратеното производство. То трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас.  


виж още ...