По одобрено от съда споразумение с Окръжната прокуратура в Търговище жена, откраднала дамска чанта и направила опит да изтегли пари от чужда карта, получи осъдителна присъда
hy

Една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок е наказанието на 46-годишната Еленка Атанасова от Попово, след като подсъдимата се отказа от разглеждане на делото срещу нея по общия ред и пожела да сключи споразумение с Окръжната прокуратура в Търговище. То  било одобрено от състав на Търговищкия окръжен съд.

Подсъдимата била  предадена на съд с две обвинения – кражба на дамска чанта с намерението да я присвои и използване на чужда банкова карта без съгласието на титуляра.  За двете деяния Еленка Атанасова е получила различни наказания, като съдът й е наложил по-тежкото, а именно 1 година лишаване от свобода, чието изтърпяване било отложено с 3-годишния изпитателен срок. В тежест на извършителката са и направените по делото разноски. 

46-годишната жена откраднала дамската чанта на възрастна жена на детска площадка на 11 януари тази година. В нея намерила дебитна карта със записан ПИН-код. С неустановено по делото лице Еленка се опитала да изтегли пари от чуждата банкова карта. Въпреки че разполагали с кода на картата, те не успели да изтеглят пари и блокирали платежния инструмент.

До приключване на досъдебното производство подсъдимата върнала откраднатите вещи на притежателката им. Те са оценени на 149 лева.

Одобреното от съда споразумение е окончателно и със сила на присъда.


виж още ...