По искане на Районна прокуратура – Ловеч задържаха участник в телефонна измама

По искане на Районна прокуратура – Ловеч, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на участник в телефонна измама.

Районна прокуратура – Ловеч привлече А.А. в качеството на обвиняем за това, че на 06.08.2018 г., в гр.Ловеч, в съучастие, като помагач с неустановено по делото лице, действало като извършител и със З. В., действала, като помагач, умишлено улеснил извършването на престъплението от  неустановеното по делото лице. А. А. преброил занесъл парите на неустановеното по делото лице,което с цел да набави за себе си имотна облага възбудило заблуждение у жена от гр.Ловеч, че е полицай и има нужда от съдействие за залавяне на престъпници и с това и причинил имотна вреда в размер на 730 евро и 34 500 лева, като се е представил за длъжностно лице - полицай и причинената вреда е в големи размери.  Престъпление по чл.210, вр.чл.209 и чл.20 от НК.

Съдът прие доводите на прокуратура, че от събраните в хода на разследването доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Съществува реална опасност лицето да се укрие или извърши друго престъпление. Извършеното престъпление е тежко по смисъла на закона и случаят  е  с висока степен на обществена опасност, със значителни имуществени вреди. Опасността да извърши друго престъпление, се доказва и от обстоятелството, че обвиняемият, в рамките на няколко дни е извършил две измами. Поради което искането на прокуратура е уважено от съда и спрямо лицето е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража”.

 Под ръководството на Районна прокуратура – Ловеч действията по разследването продължават.

 


виж още ...