Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд наркоразпространител
gt

С обвинителен акт Окръжната прокуратура във Варна е предала на съд 29-годишния Димитър П. за извършено престъпление по член 354а, ал. 1 от НК – държане с цел разпространение на наркотични вещества. Младият мъж първоначално употребявал марихуана, но в един момент решил да започне да я разпространява, тъй като бил безработен.

На 17 май 2017 г. познати на подсъдимия си уговорили среща в местност край Варна. Докато пътували, забелязали пред тях автомобил, в който разпознали свой познат. Колата управлявал Димитър П. След като пристигнали до дерето в местността, водачите на трите автомобила паркирали.

Струпването на колите на това място било забелязано от полицейски служители, които извършвали обход в района. Те предприели проверка на колите и пътниците в тях. В колата на подсъдимия била намерена малка електронна везна на задната седалка. По време на проверката спътникът на подсъдимия успял да изхвърли от колата малка кутийка със суха зелена тревиста маса в нея. Под таблото на автомобила, управляван от Димитър, служителите на реда открили и плик, съдържащ тревиста маса.

При личен обиск на подсъдимия било установено, че в слипа си укрива плик със същото съдържание и саморъчна направена цигара. Общото количество марихуана, открита при претърсването на колата и обиска на Димитър П., е близо 50 грама. Стойността й се изчислява на около 300 лева.

Подсъдимият Димитър П. е с чисто съдебно минало. Делото срещу него предстои да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.


виж още ...