Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 25-годишен водач на МПС, дал подкуп на полицейски служители да не извършат действие по служба
nh

25-годишният Иван Ив. от град Игнатиево е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна по бързо производство за даден подкуп на полицейски служители с цел да не бъде извършено от тях действие по служба. Подсъдимият ще отговаря пред съда за извършено престъпление по член 304а, във връзка с член 304, ал. 1 от НК.

На 21 февруари тази година служители на районното управление на МВР в Аксаково извършвали патрулно-постова дейност. Малко преди полунощ автопатрулът спрял за проверка лек автомобил „Пежо 206“, управляван от подсъдимия Иван. Водачът не представил други документи, освен застраховка „Гражданска отговорност“. Полицейските служители му разпоредили да изтегли колата си извън главната улица, тъй като преценили, че проверката ще се забави.

25-годишният младеж се обадил по телефона и поискал от близките си да му донесат останалите документи. По време на разговора служителите на реда усетили, че лъхал на алкохол. Иван признал, че е пил, и поискал „да се оправят по някакъв друг начин“, ако бъде пуснат да си ходи.

Когато негов близък донесъл свидетелството на управление на МПС, Иван приближил служебния автомобил и през отворения прозорец ги подал на служителя на реда. От шофьорската книжка на подсъдимия изпадали в полицейския автомобил пет банкноти по 10 лева. За случая била уведомена дежурната част на полицията. Иван Ив. бил тестван с дрегер, който отчел 1,02 промила алкохол. Подсъдимият отказал да даде кръвна проба.

Делото срещу Иван Ив. е насрочено за разглеждане  на 20 март тази година във Варненския окръжен съд.


виж още ...