Окръжна прокуратура – Ловеч предаде на съд рецидивист, извършил грабеж на възрастен мъж
ki

Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу рецидивист, извършил грабеж на възрастен мъж в жилището му.

Обвинението срещу М.Т. е за това, че на 09.06.2019 г., около 15,00 часа в гр.Луковит, отнел чужди движими вещи – ланец /тип синджир от жълт метал/, на стойност 63 лв. и парична сума в размер на 550 лева, от владението на Г. Г., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплаха /насочил нож /, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив - престъпление по чл.199, ал.1, вр.чл.198 от НК.

          Пострадалият пенсионер е инвалид и живеел сам. На 09.06.2019 г., около 14.00 часа възрастният мъж, бил посетен от сина му, който му донесъл храна и постоял при него. След като синът му си тръгнал, легнал да си почива. Половин час по-късно, както си лежал, видял, че някой прескача оградата. Входната врата на къщата била отворена, защото било много топло и в стаята влязъл обвиняемият. Той насочил нож към главата на пострадалия, хванал ланеца на врата му, скъсал го и го взел. На леглото до пострадалият била чантичка му, в която държал документи, пари и ключове. Обвиняемият взел чантичката, извадил парите от нея, след което я захвърлил и напуснал къщата.

       Обвиняемият е осъждан многократно за престъпления от общ характер.

        Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

     


виж още ...