Непълнолетен, привлечен като обвиняем за грабеж, е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по искане на Районната прокуратура в Провадия
uj

Уважено е било искането на Районната прокуратура в Провадия за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо непълнолетния Д.А.  Той е бил привлечен като обвиняем за грабеж на възрастен мъж в дома му – престъпление по член 198, ал. 1, във връзка с член 63, ал. 1, т. 3 от НК. С постановление на наблюдаващия делото прокурор му е наложено предварително задържане за срок до 72 часа.

На 7 март 2018 г. постъпил сигнал за грабеж. Неизвестен проникнал в дома на 78-годишен мъж от село Житница. След като употребил сила над възрастния, извършил грабеж на 350 лв. и други вещи. Действията по разследването установили извършителя на деянието. От 2014 год. момчето има множество противообществени прояви - кражби на движими вещи, побой над съученичка и грабеж на възрастен мъж. Тогава му е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от първоинстанционния съд. След обжалване въззивната инстанция е отменила определението, с което му била наложена най-тежката мярка за процесуална принуда.

Днес Районният съд в Провадия е уважил искането на прокуратурата и обвиняемият непълнолетен остава в ареста. Съдът е споделил изводите на прокуратурата, че е налице обосновано предположение, че Д.А. е извършител на тежкото престъпление, за което е бил привлечен като обвиняем, както и че съществува реална опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление, ако е на свобода.  


виж още ...