Магистрати от Окръжна и Районна прокуратури във Видин са посрещнали ученици в Деня на отворените врати
nh

На 16.04.2018 г. - Денят на Конституцията, юриста и съдебните служители, в сградата на Прокуратурата в гр. Видин се е провел Ден на отворените врати под надслов „Реално правосъдие. Превенция на противообществените прояви от и спрямо децата, права, закрила и грижа към тях“.

Прокуратурата е била посетена от ученици от ППМГ „Екзарх Антим I“ и СУ „Св. Св.Кирил и Методий“ в града.

Организираното събитие е инициирано от ВСС и прието с желание и интерес от прокурорите. Основната му цел е обогатяване познанията на младежите за устройството, статута и функциите на прокуратурата, като орган на съдебната власт, както и правата, закрилата и грижата към децата.

Учениците са взели участие в разиграно претърсване и изземване, като действие на орган, осъществяващ разследване по досъдебно производство. Били са им разяснени действията на полицията и прокуратурата при констатиране на управление на МПС без СУМПС, както и след употреба на алкохол и наркотични вещества. Началник сектор „ПП“ при ОД МВР – Видин нагледно е показал начина на извършване на проверки в такива случаи, посредством професионални дрегери и тестове, използвани от служителите на МВР.


виж още ...