На 24 юни 2009 г. в Благоевград бяха връчени...

25 Юни 2009 г.

На 24 юни 2009 г. в Благоевград бяха връчени първите награди за магистрати и полицаи на името на италианския съдия Джовани Фалконе. Наградите връчи Мария Фалконе, сестра на магистрата и председател на едноименната фондация. Отношение взеха посланикът на Италия у ...

На 24 юни 2009 г. в Благоевград бяха връчени първите награди за магистрати и полицаи на името на италианския съдия Джовани Фалконе. Наградите връчи Мария Фалконе, сестра на магистрата и председател на едноименната фондация. Отношение взеха посланикът на Италия у нас Стефано Бенацо, министърът на правосъдието Миглена Тачева, заместник-главният прокурор Камен Ситнилски, проф. Стоян Кушлев, Мая Кипринска – член на ВСС и главен комисар Калин Георгиев. На церемонията в памет на убития съдия присъстваха и други магистрати, полицаи и представители на неправителствени организации.

Сред отличените са четирима прокурори от Софийска градска прокуратура – Аксиния Матосян, Борислава Александрова, Бисер Кирилов и Чавдар Ангелов. Те получиха грамоти за „реален принос в ограничаване разпространението и употребата на наркотици, проституция, детската порнография, корупцията и изразена подкрепа на каузи в полза на обществото, за формиране на хуманни модели на поведение у подрастващото поколение”. Сред отличените са: Благоевградския окръжен съдия Катя Бельова, Георги Качорев – ОП гр. Благоевград, Лилия Илиева Йорданова – ОП гр. Монтана, Росен Петков Русинов – РП гр. Лом, Светлана Фотева – ОП гр. Перник, Михаил Алексов – РП гр. Перник. Колективна награда получиха съда в Благоевград за най-много приключени дела от всички съдилища в страната в продължение на 3 г. и Областна дирекция на МВР Благоевград за добри резултати в ограничавани употребата и разпространението на наркотици и добри професионални взаимоотношения с Областен съвет по наркотични вещества при системно подпомагане на семействата на зависими.

Награди получиха и служители от МВР.