Районна прокуратура – Севлиево предаде на съд рецидивист, разбивал паркирани автомобили и извършвал кражба на вещи от тях

25 Април 2016 г.

Районна прокуратура – Севлиево внесе в съда обвинителен акт срещу 23-годишен рецидивист, извършил поредица от взломяване на паркирани автомобили и извършвал кражби на вещи от тях.

Районна прокуратура – Севлиево внесе в съда обвинителен акт срещу 23-годишен рецидивист, извършил поредица от взломяване на паркирани автомобили и извършвал кражби на вещи от тях.

Прокуратурата е предала на съд Мариян И. за това, че  в периода 10 - 29.01.2016 г., в гр.Севлиево, при условията на усложнена престъпна дейност – продължавано престъпление, унищожил противозаконно чужди движими вещи, като разбил стъклата на осем паркирани леки автомобила и нанесъл щети на обща стойност 785.00 лв. - престъпление по чл.216, ал.1, във вр.чл.26, ал.1 от НК.

Срещу него е повдигнато обвинение и за това, че по същото време, при условията на усложнена престъпна дейност – продължавано престъпление и при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, отнел чужди движими вещи от паркирани автомобили  /два броя регистрационни табели ,парфюм „Джордж Армани“, 15 лева и други вещи/ и от вътрешен джоб на мъжко яке, намиращо се в съблекалня в автосервиз, сума 250 лв.,  без съгласието на собствениците и  с намерение противозаконно да ги присвои.  Откраднатото имущество е на обща стойност 469.92 лв.,  като деянието не представлява маловажен случай – престъпление по чл.196, ал.1, т.2 във вр.чл.195, ал.1, т.2, т.3 и т.4 във вр.чл.194, ал.1 във вр.чл.26, ал.1 от НК.

Мариян е обвинен и за това, че на 31.01. срещу 01.02.2016 г., в гр.Севлиево, противозаконно проникнал в чуждо МПС, без съгласие на собственика му - престъпление по чл.346”б” от НК.

Обвиняемият е осъждан многократно за престъпления против собствеността на гражданите. В момента е в Затвора – Ловеч.

 Мариян решил да кради пари и вещи от паркирани в гр.Севлиево автомобили. Деянията извършвал късно вечерта, разбивал стъклата на колите, прониквал вътре и претърсвал за оставени пари и вещи.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд -Севлиево.