Районната прокуратура в Провадия образува досъдебно производство във връзка с изчезването на 13-годишно момиче от Провадия

6 Април 2016 г.

Районната прокуратура в Провадия изиска материалите от извършващата се проверка от ОД на МВР във Варна по случая с изчезването на 13-годишната Александра Любенова Сивриева от Провадия. Образувано е веднага досъдебно производство за противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице – престъпление по член 142а, ал. 3, предложение 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Районната прокуратура в Провадия изиска материалите от извършващата се проверка от ОД на МВР във Варна по случая с изчезването на 13-годишната Александра Любенова Сивриева от Провадия. Образувано е веднага досъдебно производство за противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице – престъпление по член 142а, ал. 3, предложение 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Окръжната прокуратура във Варна е дала указания за действия по разследването.

13-годишното момиче е напуснало дома си в Провадия на 22 март 2016 г. по обяд и оттогава е в неизвестност.

Прокуратурата призовава всички, които могат да бъдат полезни на разследването с информация за изчезналото дете, да го направят незабавно с цел издирване на 13-годишната Александра.