Районна прокуратура – Русе предаде на съд охранител в дискотека, причинил счупване на ръка на клиент

24 Март 2016 г.

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 31-годишен охранител в дискотека, причинил лека телесна повреда на клиент - престъпление по чл. 131 ал.1 т.2 вр. чл. 129 ал.1 от НК.

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 31-годишен охранител в дискотека, причинил лека телесна повреда на клиент - престъпление по чл. 131 ал.1 т.2 вр. чл. 129 ал.1 от НК.

Обвинението срещу Селим Б. е за това, че на  26.12.2014 г. в гр. Русе, в качеството си на длъжностно лице – охранител при „Инимпорт“ЕООД – София при изпълнение на службата си по охрана на реда в обект „Шоурум XS“, причинил средна телесна повреда на Тургут Р. от същия град, изразяваща се в счупване на главичката на втора метакарпална кост на лявата ръка, с което му причинил трайно затрудняване на движенията.  

Обвиняемият работел като охранител в дискотека в гр. Русе, като  служебните му задължения включвали охраната на реда в заведението, включително да задържи лице в района на охранявания обект, когато то е извършило кражба, друго престъпление или създава опасност за живота и здравето на намиращите се в него.

В ранните часове на 26.12.2014 г. в дискотеката  били Тургут Р. и компанията му. Докато се забавлявали в заведението, между тяхната и друга компания възникнал скандал. Работещ в дискотеката забелязал това и го съобщил на дисководещия, който  от своя страна обявил, че е налице проблем между клиентите от пулта и по този начин предизвикал намесата на охранителите в заведението. Обвиняемият и още двама охранители, отишли при участниците в скандала и предприели действия по прекратяване му, като тези действия били насочени основно към  Тургут Р. и Невин А. След като им нанесли няколко удара, Селим хванал Тургут за ръцете и започнал да ги усуква, като същевременно го извеждал към аварийния изход на дискотеката. В резултат на усукването на лявата ръка настъпило счупване на главичката на втората й метакарпална кост.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане в Районен съд – Русе.